Illustratie van het aantal satellieten rond de aarde. Het formaat van de satellieten is hier overigens te groot afgebeeld in verhouding tot de afmetingen van de aardbol.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van het aantal satellieten rond de aarde. Het formaat van de satellieten is hier overigens te groot afgebeeld in verhouding tot de afmetingen van de aardbol. © ESA

Bijna-botsing met internetsatelliet bewijst: het wordt wel érg druk in de ruimte

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft gisteren een koerscorrectie uitgevoerd met aardobservatiesatelliet Aeolus. De manoeuvre was nodig om een botsing met een Starlink-satelliet van SpaceX te voorkomen.

4 reacties

 • rudy verlinden

  2 jaar geleden
  Al die rommel die men in de ruimte lanceerd en bestuurd...in welke maten is dat schadellijk voor ons klimaat...weet iemand dat
 • censor

  2 jaar geleden
  Rotondes plaatsen, een verkeersagent ? blijkbaar is het ginds niet veel beter dan hier....
 • André Van Laethem

  2 jaar geleden
  Albert ze zullen zeker geen groot vermogen gebruiken aangezien ze in line of sigt uitzenden. Zal zeker niet schadelijk zijn voor de mens.De frequency zal in de GHz liggen
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Hoeveel zendvermogen gaan die Starlink-satellieten van SpaceX in totaal richting aarde zenden ? En op welke frequentie(s) ?
 1. Verwarrende term “mogelijk overstromingsgevoelig” verdwijnt uit waterwetgeving
  11

  Verwarren­de term “mogelijk overstro­mings­ge­voe­lig” verdwijnt uit waterwetge­ving

  Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie. Zo verdwijnt de verwarrende term "mogelijk overstromingsgevoelig".
 2. Jeff Bezos bedankt Amazon-medewerkers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”
  22

  Jeff Bezos bedankt Ama­zon-medewer­kers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”

  Miljardair Jeff Bezos is de medewerkers en klanten van Amazon dankbaar omdat ze zijn kort verblijf in de ruimte mogelijk hebben gemaakt. Dat zei hij vandaag nadat hij met een raket van zijn eigen bedrijf Blue Origin naar de grens van de ruimte vloog. Hij is ook “verbluft” over de “schoonheid en de kwetsbaarheid” van onze planeet, klonk het. Critici vinden dat Bezos zijn geld beter in de aarde zou investeren, dan in peperdure ruimtereizen.

Wetenschap & Planeet