Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Bij meningsverschillen dwingen niet feiten, maar persoonlijke ervaringen respect af

Bij (politieke) meningsverschillen lijken persoonlijke ervaringen een belangrijkere rol te spelen dan feiten, althans dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van North Carolina.

0 reacties

 1. Crevits waarschuwt: “Stikstofmaatregelen zullen misschien hard zijn”
  31

  Crevits waarschuwt: “Stikstof­maat­re­ge­len zullen misschien hard zijn”

  “Ik geloof in oplossingen via innovatie, maar er zullen wellicht ook een aantal extra maatregelen nodig zijn.” Dat zei Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in een actualiteitsdebat over de stikstofproblematiek. “Maatregelen die misschien hard zullen zijn, maar dat zal gepaard moeten gaan met een stevig flankerend beleid, waarin we mensen niet in drastische financiële moeilijkheden gaan storten.”
 2. Systeem van oceaanstromingen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor klimaat in Europa
  14

  Systeem van oceaanstro­min­gen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreu­ze gevolgen hebben voor klimaat in Europa

  De Atlantische Meridionale Kantelcirculatie (AMOC) - een groot systeem van oceaanstromingen dat warm water uit de tropen naar het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan stuwt - is op haar zwakste punt in meer dan 1.000 jaar. Dat staat te lezen in een nieuwe studie. Wetenschappers voorspellen zelfs dat de toestand nog verder achteruit zal gaan. Met meer extreem weer in Europa en een stijging van de zeespiegel voor de oostkust van Noord-Amerika tot gevolg.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet