Een illustratie die toont hoe het oppervlak van een van de planeten er zou kunnen uitzien.
Volledig scherm
Een illustratie die toont hoe het oppervlak van een van de planeten er zou kunnen uitzien. © photo_news

Belgische wetenschappers: "Er is leven mogelijk op planeten TRAPPIST-1"

Wetenschap & Planeet"Op de zeven planeten rondom de dwergster TRAPPIST-1, die niet zo lang geleden ontdekt werden, is in theorie leven mogelijk." Dat hebben wetenschappers - ook Belgische - die de verre wereld bestuderen, vandaag bekendgemaakt. De planeten, op veertig lichtjaar van ons, zijn gesteente-achtig en sommigen zouden ook water hebben. 

27 reacties

 • Tony Heymans

  3 jaar geleden
  Een lichtjaar is iets meer dan 9500 miljard km , vermenigvuldig dit met 40 en je bent er..Inderdaad n getal om van te duizelen maar zeg nooit nooit..Wie weet wat er binnen enkele duizenden jaren mogelijk is technologisch als we onszelf weten te handhaven ten minste..Dat zou wel eens de grootste uitdaging kunnen worden en niet de reis er naartoe , daar vinden we wel iets op..
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Ze weten dat door spectroscopisch onderzoek. Daardoor kan men de samenstelling van de atmosfeer van een planeet bepalen. En 40 lichtjaar is wel ver, maar in astronomische termen is dat een naaste buur.
 • jaak Peeters

  3 jaar geleden
  Ze maken er weer een nationalistisch verhaaltje van! Het wetenschappelijk resultaat zou precies hetzelfde zijn geweest als de onderzoekers in dienst van de Moskouse universiteit zouden zijn geweest.
 • Johan De kegel

  3 jaar geleden
  We gaan daar naar toe op nen dinsdag, want den dinsdag is planeet jupiler toe!
 • Jan De Korte

  3 jaar geleden
  theoretisch is alles mogelijk.

Wetenschap & Planeet