ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Belgische bedrijven ontwikkelen pleister die coronapatiënten vanop afstand kan monitoren

Een Belgisch consortium van zeven medische en technologische bedrijven heeft een pleister voor op de borstkas ontwikkeld die de ademhaling, hartslag en binnenkort ook de temperatuur van coronapatiënten draadloos, continu en vanop afstand kan monitoren. De ‘Covid-19 smart patch’ zal de waarden digitaal doorgeven aan de behandelende arts of specialist en heeft ook een alarmfunctie, zoals de rode knop in het ziekenhuis.

3 reacties

 • FRANCIS THYS

  2 jaar geleden
  Toch mooi van onze Belgische mensen. Fier. We moeten niet altijd klagen hé. Als het goed is moeten we dat ook eens meer leren zeggen. En een vaction komt wel waar geduld.
 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  Wie me durft te benaderen voor deze totalitaire ingreep op mijn privecy en vrijheid, zalniet de beste dag van het leven meemaken
 • louis van hoeylandt

  2 jaar geleden
  overal vinden ze iets uit dat corona voelt , zie , hoort , als het maar opbrengt , maar een vaccin dat het best kan doden ....nee dan brengt het niet meer op ...;dat vind niemand
 1. Derde minder vastgoedtransacties sinds start lockdown

  Derde minder vastgoed­trans­ac­ties sinds start lockdown

  Het aantal vastgoedtransacties in België is met nagenoeg een derde gedaald sinds 18 maart, toen er strenge maatregelen van kracht werden om het coronavirus in te dijken. De prijzen van huizen en appartementen bleven stabiel, zo zegt de notarissenfederatie donderdag. De daling van het aantal transacties is in de drie gewesten gelijkaardig: -32,9 procent in Vlaanderen, -34,8 procent in Brussel en -32,1 procent in Wallonië, aldus Notaris.be.

Wetenschap & Planeet