NASA/YouTube
Volledig scherm
© NASA/YouTube

Astronauten spelen met spinner in Internationaal Ruimtestation ISS

VideoDe 'fidget spinner', het kleine speelgoedje dat dit jaar de wereld veroverde, breidt zijn terrein nu uit naar de ruimte. De astronauten van NASA beleven duidelijk pret aan het kleine draaiende gadget in het Internationaal Ruimtestation ISS. Natuurlijk wel met de bijkomstige dimensie van de gewichtloosheid. En dat levert leuke beelden op!

  1. Ex-gitarist Blink 182 richt onderzoekscentrum voor buitenaards leven op

    Ex-gitarist Blink 182 richt onderzoeks­cen­trum voor buiten­aards leven op

    De Amerikaanse muzikant en voormalig gitarist van de poppunkband Blink 182 Tom DeLonge heeft een onderzoekscentrum voor buitenaards leven opgericht, "To the Stars Academy of Arts & Science". Daarin komen wetenschappers, luchtvaartingenieurs en mensen uit andere creatieve sectoren samen om de "grenzen van de wetenschap" af te tasten, schrijft DeLonge in een persbericht, meldt de website van muziekblad Rolling Stone vandaag.
  2. Gevangene gaat vrijuit voor gat in de muur van zijn cel

    Gevangene gaat vrijuit voor gat in de muur van zijn cel

    Een Nederlandse ex-gevangene is vrijgesproken voor de vernielingen die hij tijdens het uitzitten van een straf in de gevangenis van Verviers aangericht zou hebben. Dat heeft de Tongerse correctionele rechtbank beslist. Volgens de Regie der Gebouwen was de Nederlander verantwoordelijk voor een gat in zijn celmuur, maar omdat de gevangenisdirectie niet antwoordde op verschillende vragen van de Tongerse onderzoeksrechter sprak hij de Nederlander vrij.

Wetenschap & Planeet