De beademingsmachine met vier vertakkingen.
Volledig scherm
De beademingsmachine met vier vertakkingen. © Twitter

Arts bouwt één beademingsapparaat voor negen coronapatiënten tegelijk: “Werkt perfect”

Een arts uit de Canadese provincie Ontario is erin geslaagd één beademingsapparaat zo slim aan te passen dat het voor negen patiënten tegelijk kan worden gebruikt. De collega's van anesthesist Alain Gauthier, de uitvinder in kwestie, noemen hem op sociale media een ‘genie’. Een tweet over zijn opvallende vondst kreeg inmiddels al meer dan 70.000 likes, onder anderen van Tesla-baas Elon Musk. Hij noemt de aangepaste machine ‘zeer interessant’. 

13 reacties

 • pol van de velde

  11 maanden geleden
  En waarom doen andere ziekenhuizen dit niet na? Of moet de politiek weer zijn goedkeuring geven met 36 stempels op een blad papier?
 • Marc LInden

  11 maanden geleden
  kan de ene de andere besmetten
 • Paul Verbeeck

  11 maanden geleden
  Hoelang kan zo een toestel de hogere belasting aan vooraleer het stuk gaat? Zwaardere toestellen bouwen , maar vraagt tijd . Eenvoudigere toestellen bouwen is een snellere optie denk ik .
 • Guido Pintens

  12 maanden geleden
  waarop wacht je om er ook aan te beginnen of je hulp aan te bieden Andy De Schieter. Er wordt overal hulp gevraagd om deze crisis in te dammen/te beperken. Ik ben ook technisch aangelegd, maar zou begot niet weten hoe zoiets moet gerealiseerd worden wegens geen kennis van beademingstoestellen
 • LEO DANEELS

  12 maanden geleden
  @Jurgen Vandendriessche, die mensen zijn sowieso al besmet dus dan kan het ook geen kwaad dat er geen filtering tussen is hoor !
 1. Waarom ons land betere vooruitzichten heeft dan Nederland of Spanje
  PREMIUM

  Waarom ons land betere vooruit­zich­ten heeft dan Nederland of Spanje

  Veel intensivecare-bedden redden levens: dat bewijst Duitsland, waar het coronavirus in alle hevigheid heeft toegeslagen en toch ‘maar’ 44 mensenlevens heeft gekost. In de Italiaanse ziekenhuizen overheerst de totale chaos en zijn verhoudingsgewijs al dertig keer zoveel doden gevallen. Volgens Geert Meyfroidt, staflid Intensieve Zorgen van het UZ Leuven, wordt het voor Spanje straks nog erger en ook Nederland en het Verenigd Koninkrijk staan voor enorme problemen.
 2. België stevent niet af op Italiaanse toestanden volgens professor Herman Goossens: “Hopelijk zien we tegen het einde van de week een kentering”

  België stevent niet af op Italiaanse toestanden volgens professor Herman Goossens: “Hopelijk zien we tegen het einde van de week een kentering”

  Met 558 nieuwe besmettingen en 30 nieuwe coronadoden heeft de Covid-19 pandemie haar piek nog niet bereikt in ons land. Maar volgens professor Herman Goossens, diensthoofd klinische biologie aan het UZ Antwerpen, moeten we ons geen zorgen maken. “Ik hoop dat we eind deze week een kentering zien in het aantal besmettingen”, zei hij in VTM NIEUWS.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen

Wetenschap & Planeet