REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Artificiële intelligentie kan windenergie goedkoper maken

Het inzetten van artificiële intelligentie kan ervoor zorgen dat windturbines op een slimmere manier kunnen werken met de omgevingsfactoren. Uit de doctoraatsstudie van VUB-onderzoeker Timothy Verstraeten blijkt dat windenergie op die manier goedkoper en efficiënter kan worden.

10 reacties

  • Yves Steenssens

    2 jaar geleden
    Ook windenergie zal zijn tijd hebben - al duizenden jaren had de mens molens - de reuze molens die nu aan de horizon prijken zullen weer verdwijnen - een nieuwe energiebron zal alles overnemen en dit zonder enige twijfel - zich vastpinnen op één energiebron is dus niet aangewezen .
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    mooie tijden voor hackers ,er valt nog veel te verdienen in de toekomst
  • Lucien Switten

    2 jaar geleden
    Er zal veel AI nodig zijn als men de kerncentrales wil sluiten, alle auto's op benzine en diesel wil afschaffen, en stookolie en gasverwarming verbieden. Waar denken onze groene politici de stroom om dat alles te vervangen te gaan vinden??
  • Guido Sarazin

    2 jaar geleden
    Iedereen is voor windmolens maar niet in zijn omgeving. Ware het niet beter de gemeenten (al dan niet met buurgemeenten samen) windmolens te doen plaatsen, genoeg om de bewoners te voorzien van elektriciteit.
  • Ronny Biesen

    2 jaar geleden
    AI kan? Er bestaat heel veel hype rond AI. En goedkoop is het niet. Dus zal er ook niet veel goedkoper worden de eerste10 jaar.
  1. “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden
    PREMIUM

    “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden

    Voor wie denkt dat spinnen alleen in de herfst in huis te vinden zijn, hebben we slecht nieuws. Huisspinnen duiken immers ook opvallend vaker op in maart, wanneer het warmer wordt. De grijze huisspin kan de winter immers overbruggen en wordt nu weer actiever. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens legt dan weer uit hoe je van een spinnenfobie verlost raakt.