AFP
Volledig scherm
© AFP

Artificial Intelligence, vriend of vijand? Een gesprek met robot Sophia, die ooit zei dat ze mensen wilde vernietigen

Griezelig echt is ze - de bevreemdende draden en technologie aan haar hoofd en lichaam buiten beschouwing gelaten. Dit is Sophia, de slimme robot die onlangs staatsburgerschap kreeg in Saoedi-Arabië. Business Insider kon het technologische hoogstandje interviewen op de ‘Web Summit’, een grote techconferentie in Lissabon. Of ze mensen leuk vindt? Een lange stilte. Gevolgd door: "Ik hou van hen."

39 reacties

 • Frederik Mussche

  2 jaar geleden
  De evolutie Wat niet nodig is verdwijnt of wordt in een circus geplaatst. De geschiedenis is ingezet en is onomkeerbaar. Tijd brengt raad .. Meten is weten Kwestie van jaren eer de evolutie of genocide van start gaat ...
 • pol van de velde

  3 jaar geleden
  Ja, in het begin van de trein werd er ook gezegd dat de koeien in de wei geen melk meer zouden geven en dat het ding niet sneller mocht dan 100km/h omdat we dan zouden sterven. In België zijn ze inderdaad deze max. snelheid nauwlettend blijven in het oog houden. Meer zelfs, ze blijven steeds 20% onder deze snelheid. In ons land zal AI dus nog niet voor morgen zijn.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  The Terminator is begonnen se, hierbij het "levende" bewijs. Als ze nu de mogelijkheden had om raketten aan te sturen, dan had ze die gelanceerd na die ene vraag. Ik heb er toch sterk mijn twijfels bij om zo'n toekomst tegemoet te gaan.
 • Jef Cartouche

  4 jaar geleden
  Giet er een emmer water over en het houdt op te bestaan.
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Kunnen wij die geen minister maken in ons land. Mogelijk neemt die dan logische beslissingen in het belang van de bevolking.

Wetenschap & Planeet