REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Antilichamen tegen Covid-19 negen maanden na besmetting nog altijd aanwezig in lichaam volgens nieuwe studie

Wie besmet raakt met het coronavirus, heeft negen maanden later nog altijd flink wat antilichamen in het bloed. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Padua en Imperial College London. Het blijkt er ook niet toe te doen of je symptomatisch of asymptomatisch was.

 1. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
 2. Europa stelt uitgebreid klimaatpakket voor: benzine- en dieselauto's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Europa stelt uitgebreid klimaatpak­ket voor: benzine- en dieselau­to's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Een verbod op voertuigen met verbrandingsmotoren vanaf 2035, uitstootrechten voor transport en gebouwen, een belasting op kerosine,... Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een omvangrijk pakket wetgevende maatregelen aangekondigd die de Europese Unie in staat moet stellen haar klimaatdoelstellingen te halen. “De economie op fossiele brandstoffen heeft haar limiet bereikt”, klinkt het.

Wetenschap & Planeet