Youth for Climate-bezielers Kyra Gantois, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever.
Volledig scherm
Youth for Climate-bezielers Kyra Gantois, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever. © Photo News

Amper 500 betogers op dertiende klimaatmars in Brussel, Anuna De Wever: “Ik ben 'pissed' dat we hier nog elke week moeten staan”

Ongeveer 500 betogers hebben vanmiddag deelgenomen aan de dertiende klimaatmars van Youth for Climate in Brussel. Dat blijkt uit een officiële telling van de politie. Ook Franstalige landbouwverenigingen stapten deze keer mee. “Wij zijn de eerste slachtoffers van de klimaatopwarming”, klinkt het.

127 reacties

 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  @Ilias Steinhauser: in de middeleeuwen "waren bijna alle wetenschappers het er over eens" dat de zon rond de aarde draaide. Ontkenners werden opgesloten of gedood. In 1975 verontschuldigde de paus de kerk daarvoor. Hopelijk ziet men sneller in dat de mens geen invloed heeft op het klimaat, en des te meer op het milieu dat die kapot maakt! Klimaatextremisten zijn vele malen gevaarlijker dan klimaatontkenners.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  De jeugd doet tenminste wat! Wat doet de rest vd bevolking als er iets veranderd moet worden? Zich ergeren tijdens het tv kijken en dat is het.
 • Marc Steyaert

  2 jaar geleden
  Kindergeld en vakantie geld af nemen want Di hebben da ni nodig, crevits neem je verantwoordelijkheid, en stop di waanzin
 • Thibault Derese

  2 jaar geleden
  Anuna, zie ik daar een koekje verpakt in plastiek? Oeioei, weg geloofwaardigheid, en bomen redden? Waar denkt u dat papier voor uw boek van gemaakt is? Begin maar met jezelf.
 • ivan aerts

  2 jaar geleden
  Volgende 14 dagen kunnen jullie alle dagen gaan betogen. Maar een kilometerheffing voor het klimaat gaag wonderen doen. De werkman doie voor zijn werk 20.000km doet mag zijn dertiende maand integraal afgeven en zo wordt het klimaat probleem opgelost.
 1. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.

Wetenschap & Planeet