Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaanse wetenschappers wijzigen voor het eerst een gen ín een mensenlichaam

WetenschapWetenschappers hebben voor het eerst geprobeerd een gen aan te passen in een mensenlichaam. Een gewaagde poging om het DNA permanent te wijzigen en zo een ziekte te genezen. Dat meldt persagentschap AP.

5 reacties

 • JOHN SMITS

  4 jaar geleden
  Dit gaat eindigen als een onverlaat de "perfecte" mens gaat maken
 • Mon Zuid

  4 jaar geleden
  Dr Mengele achterna? Mensen zouden eerder "normaal" dienen te worden ipv "onsterfbaar" of "supermensen".
 • Bart Van der Stappen

  4 jaar geleden
  Als dit werkt is het een mijlpaal in het mensdom. Dit bericht is duizenden keren zwaarder dan bv de rellen in Brussel. Geen kat die het leest. Waarom? Hallucinant
 • jo vandenberghe

  4 jaar geleden
  We zijn op de goede weg,nu nog juist een gen vinden die de geldhonger kan uitroeien!
 • Peter Heremans

  4 jaar geleden
  Super hopelijk succesvol en uitbreiding naar chronische ziekten.
 1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
  6

  Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

  Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet