Overstromingen in Florida in 2015.
Volledig scherm
Overstromingen in Florida in 2015. © AFP

Amerikaanse jongeren slepen regering voor de rechter om klimaat

De Amerikaanse overheid doet niet genoeg om klimaatverandering tegen te gaan. Dat claimen 21 jongeren in een historische rechtszaak, die de naam 'Juliana v. USA' krijgt. Het hof van beroep in San Francisco hoorde de jongeren gisteren en beslist de komende weken of de zaak gevoerd mag worden.

12 reacties

 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Ja Ronny,'t kan verkeren hé,vroeger was het...de eerste keer in 5 jaar geen sneeuw in west-vlaanderen.
 • maxim vanderveken

  4 jaar geleden
  Tja het is de generatie die de ondergang van de mensheid live gaan meemaken dus ik begrijp hun motivatie wel...
 • Ronny Brodeoux

  4 jaar geleden
  Tegen Obama hadden ze geen kans. Tegen Trump is de kans groter, het is nu al te zien,voor het eerst in 5 jaar,sneeuw in West-Vlaanderen ! De wereld gaat om zeep !!
 • Michael Aerts

  4 jaar geleden
  Dat het proces oorspronkelijk tegen Obama werd aangespannen staat in het artikel maar dat Trump ondertussen al een jaar al zijn energie heeft gestoken in het omkeren van de inspanningen van Obama staat ook als een paal boven water.
 • Jean West

  4 jaar geleden
  Gaan ze dan het voorbeeld geven met overal te voet naar toe, geen smartphone, geen vlees meer eten want volgens sommigen is dat ook een probleem, het huis waar ze in wonen niet meer verwarmen en zo kunnen we door gaan.
 1. Onze expert over voorspelde nieuwe regenval dit weekend terwijl wachtbekkens vol zitten: "Waakzaamheid geboden”
  Play

  Onze expert over voorspelde nieuwe regenval dit weekend terwijl wachtbek­kens vol zitten: "Waakzaam­heid geboden”

  We hebben nog tot vrijdag rustig en mooi weer te goed, maar vanaf het weekend zijn er opnieuw buien op komst. Dat baart zorgen met in het achterhoofd de voorbije zondvloed, die de wachtbekkens op vele plaatsen deed vollopen. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zegt dat “waakzaamheid geboden is”, maar verwacht geen zware regenval met desastreuze gevolgen zoals vorige week.

Wetenschap & Planeet