EPA
Volledig scherm
© EPA

Al over tien jaar geen gletsjers meer in Duitsland

Over zowat tien jaar zijn alle gletsjers in Duitsland gesmolten. Dat blijkt vandaag uit een rapport van de Beierse regering.

8 reacties

 • emiel wouters

  2 weken geleden
  Sneller als je denkt zo je zeggen. spijtig dat regeringen met 10 jarenplannen werken. Of nog beter. We werken eraan als het probleem zich stelt. Maar dan is het zoals met corona, dan zijn er geen mondkapjes en al de andere brol dat wij dan juist weggesmeten hebben, wegens ouderdom.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  Het aantal mensen is niet het probleem, wel de manier waarop ze leven.
 • Jan Boden

  3 weken geleden
  En het orkest op de Titanic blijft lustig verder spelen.
 • Jean Pierre Browaeys

  3 weken geleden
  Spijtig dat Covid zoveel doden heeft gemaakt. Het zou beter zijn dat er een virus komt die de vruchtbaarheid van de mensen sterk zou afzwakken. Minder mensen is beter voor de planeet. Maar dat schijnen onze bemiddelde middenklassers met een kroostrijk gezin niet te snappen. Als ze maar van de kinderbijslagen kunnen genieten.
 • Tamzin Andersen

  3 weken geleden
  Gletsjers smelten, tropisch oerwoud verkleint, fauna en flora sterft uit,... en de mensen doen alsof er niks aan de hand is en kweken maar voort.
 1. Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen
  28

  Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen

  De bevolking in het Vlaams Gewest zal tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,90 miljoen inwoners. Tussen 2010 en 2020 lag de groei nog op meer dan 6 procent. Dat blijkt uit de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten die Statistiek Vlaanderen om de drie jaar publiceert. De verwachte geringere groei van de bevolking is het gevolg van een val in de migratiecijfers, een aanhoudend laag vruchtbaarheidscijfer en recente oversterfte ten gevolge van de coronacrisis.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm

Wetenschap & Planeet