Onderzoekers schatten de opwarming van de aarde slechter in deels door de beslissing van Donald Trump uit het Akkoord van Parijs te stappen.
Volledig scherm
Onderzoekers schatten de opwarming van de aarde slechter in deels door de beslissing van Donald Trump uit het Akkoord van Parijs te stappen. © AFP

"Aarde stevent af op opwarming met 3,4 graden en dat hebben we deels aan Donald Trump te danken"

Wetenschap & PlaneetOndanks de inspanningen van grote (vervuilende) landen als China en India bevindt onze planeet zich op een traject van klimaatopwarming met meer dan 3 graden tegen het einde van deze eeuw. Tot die conclusie leidt het onderzoek van Climate Action Tracker (CAT), dat vandaag in het Duitse Bonn werd openbaar gemaakt op de VN-Klimaattop COP23 .

28 reacties

 • Bob(Robert) Bruyland

  4 jaar geleden
  Het grootste deel zal wel bij het geloof liggen en hun kweekprogramma,we zijn gewoon met teveel.
 • Ingrid Vantroostenberghe

  4 jaar geleden
  Precies of de klimaatopwarming begonnen is vanaf dat Trump president is. Kiekens
 • Cabrioduikboot

  4 jaar geleden
  Als je in gedacht houdt dat zelfs oliesjeiks voor zonnepaneel installaties kiezen in plaats van pomp installaties ,te plaatsen op een olierijk perceel, dan kun je nagaan hoever Amerika de bal mis slaant met Trump als slagman.
 • daan aerts

  4 jaar geleden
  De mensen worden het beu dat altijd trump van alles de schuld krijgt. Er lopen ergere dieven en leugenaars rond in de politiek , kijk maar eens naar onze regering
 • Pete Schoonhuys

  4 jaar geleden
  De VS gaat terug kolen delven terwijl China inzet op hernieuwbare energie. En dat zou dan pure onzin zijn... Fracking is trouwens gecontesteerd. Het verlaagt dan wel de prijs van gas, maar dat houdt in dat er meer verbruik komt.

Wetenschap & Planeet