Volledig scherm
© REUTERS

50,2 graden: Pakistan registreerde deze week vermoedelijk warmste aprildag ooit op onze planeet

PlaneetIn Pakistan is maandag volgens weerexperts een temperatuurrecord gesneuveld. Het kwik passeerde er de 50 graden en dat zou op onze planeet vermoedelijk nooit eerder gebeurd zijn op een aprildag. Het openbare leven kwam er puffend tot stilstand en er werden verscheidene gevallen geregistreerd van mensen die onwel werden door zon en warmte. En het is nog niet voorbij, want meteorologen voorspellen ook voor mei hogere temperaturen dan normaal.

14 reacties

 • Jarne Van Pelt

  3 jaar geleden
  Ze zouden elke politieker wereldwijd in de cel moeten steken voor grove nalatigheid, namelijk omdat die niets doen tegen de enorme bevolkingsgroei. Dát, en dat alleen is de hoofdoorzaak van de ellende.
 • JOANNES BELMANS

  3 jaar geleden
  kunnen ook stellen dat er in 1600 ook maar een tiende van het huidige aantal mensen rond liep.dus de oplossing ligt voor de hand.
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  Karel en Marco, de temperaturen zijn al sinds de Kleine IJstijd -rond 1600- gestegen. Gelukkig maar, toen werden heksen verbrand, want die waren de oorzaak van mislukte oogsten. Tot 1950 was de opwarming volkomen natuurlijk, ook volgens het IPCC. Sinds 1950 heeft de mens een beetje geholpen. Hoeveel, dat is nog lang niet uitgemaakt. De vraag is alleen maar of de miljarden inspanningen van vandaag de baten van morgen waard zijn. Tot nu toe ziet het er niet naar uit, integendeel...
 • Karel De Cort

  3 jaar geleden
  Dat het klimaat opwarmt door activiteit van de mens is een feit. Onbegrijpelijk dat sommigen dat hier nog proberen te ontkennen. Het zou eerlijker zijn om te zeggen dat je geen inspanningen wil doen om dit effect te minimaliseren.
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Ferdinand,buiten de steden is er ook een duidelijke stijging van t° waar te nemen.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

Wetenschap & Planeet