Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

“1 op de 5 kampt met herfstblues”: onze wetenschapsexpert legt uit hoe dat komt én wat je eraan kan doen

Met de overschakeling naar de wintertijd worden de dagen weer iets korter, en dat merken heel wat mensen aan hun humeur. “Minder daglicht zien in de herfst en winter heeft bij liefst negen op de tien mensen een negatief effect op het gemoed”, aldus onze wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij legt uit hoe dat komt én vooral: wat je eraan kunt doen. “Bij sommigen kan het zelfs leiden tot een winterdepressie.”

7 reacties

 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Ieder seizoen heeft z’n charme en de herfst ie voor mij een van de mooiste loop eens in een bos en kijk rond naar al die mooie kleuren heel rustgevend ik heb nog nooit de ,blues , gehad je gewoon aanpassen en daarvoor moet je geen expert zijn 
 • sylvie decuypere

  4 maanden geleden
  dank zij het verplichten van een abonnement te nemen om het artikel verder te kunnen lezen ben ik plots in een winter depressie gesukkeld.
 • Nic Geerts

  4 maanden geleden
  Heeft niks met winteruur te maken maar met al die vrijheidbeknottende maatregelen
 • eddy de splenter

  4 maanden geleden
  De zoveelste expert die onzin komt  vertellen . Ik word ook expert in niks als het maar betaald
 • Herman De Gent

  4 maanden geleden
  Neen, het winteruur bestaat niet, dat klopt, maar voor deze nutteloze uur switch een depressie krijgen vind ik toch een beetje overdreven. Stel je humormechanisme bij en denk aan leuke dingen die je hebt meegemaakt. Baat het niet, dan schaadt het niet, maar je hebt dan toch tenminste geprobeerd om vrolijk te wezen.
 1. “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populairste landen en wat je ervoor betaalt
  PREMIUM

  “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populair­ste landen en wat je ervoor betaalt

  De Belg stond de voorbije maanden te drummen op de vastgoedmarkt om een huis te kopen en dat deed hij niet alleen in ons land. “Mensen zoeken naar veiligheid en zekerheid, ook op vakantie. Een eigen huis is beter dan een hotelkamer en als het vlot bereikbaar is, heb je altijd een plek waar je terechtkunt”, klinkt het. Maar hoeveel betaal je vandaag voor zo’n tweede verblijf? En welke plekken zijn het populairst? Onze woonexpert polste naar een stand van zaken in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Griekenland.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

Wetenschap & Planeet