Uitreiking Prijs Generet aan prof. Dr. Pierre Vanderhaegen.
Volledig scherm
Uitreiking Prijs Generet aan prof. Dr. Pierre Vanderhaegen. © Emmanuel Crooÿ

1 miljoen euro voor onderzoek naar ontwikkeling zeldzame hersenziekten

Vandaag reikt de Koning Boudewijnstichting de ‘Prijs Generet voor Zeldzame Ziekten’ uit. Deze prestigieuze beurs, waaraan een bedrag van 1 miljoen euro is gekoppeld, werd vandaag door hare koninklijke hoogheid Prinses Astrid overhandigd aan professor Pierre Vanderhaeghen voor zijn baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van onze hersenen.

1 reactie

 • Paul Philippaerts

  3 weken geleden
  Wat zo raar is, er wordt gedaan alsof deze professor de enige dienst heeft op de wereld die met die zaken bezig is. Als dat niet zo is hoe werken die onderzoekers overal in de wereld dan samen. Of vinden ze elk op hun plaats het warm water uit. Of zou het belangrijk voor hun zijn om zo weinig mogelijk samen te werken om zo veel mogelijk hun eigen resultaten te kunnen verkopen. Dan lijkt het er toch op dat er enorm veel geld verspild wordt voor de mensheid.
 1. Crevits waarschuwt: “Stikstofmaatregelen zullen misschien hard zijn”
  31

  Crevits waarschuwt: “Stikstof­maat­re­ge­len zullen misschien hard zijn”

  “Ik geloof in oplossingen via innovatie, maar er zullen wellicht ook een aantal extra maatregelen nodig zijn.” Dat zei Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in een actualiteitsdebat over de stikstofproblematiek. “Maatregelen die misschien hard zullen zijn, maar dat zal gepaard moeten gaan met een stevig flankerend beleid, waarin we mensen niet in drastische financiële moeilijkheden gaan storten.”
 2. “Braziliaanse variant kan immuniteit verschalken en is tot meer dan twee keer besmettelijker”
  23

  “Brazili­aan­se variant kan immuniteit verschal­ken en is tot meer dan twee keer besmette­lij­ker”

  De gevreesde Braziliaanse variant P1 is naar schatting 1,4 tot 2,2 keer besmettelijker dan andere stammen van het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerde studies die gebaseerd zijn op data van de stad Manaus, waar de Braziliaanse variant eind vorig jaar uitbrak. Bij tussen de 25 en 61 op de 100 geïnfecteerde personen ging het bovendien om een herbesmetting met P1, schatten de onderzoekers.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet