stockbeeld ziekenwagen
Volledig scherm
stockbeeld ziekenwagen © Kristof Pieters

Wielertoerist raakt paaltje en valt

 1. Zwerfvuilhandhavers kijken in oktober streng toe op verschillende plaatsen in de stad: “Geen waarschuwing maar onmiddelijk bestuurlijk verslag”
  Herentals

  Zwerfvuil­hand­ha­vers kijken in oktober streng toe op verschil­len­de plaatsen in de stad: “Geen waarschu­wing maar onmidde­lijk bestuur­lijk verslag”

  Op verschillende tijdstippen verdeeld over de maand oktober zal in Herentals door zwerfvuilhandhavers toegekeken worden op inbreuken tegen het achterlaten van zwerfvuil. Het gaat niet meer om sensibiliseren van overtreders, maar er wordt per direct een bestuurlijk verslag opgemaakt bij vaststelling van overtreding.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.