Buurtbewoners lieten eind juli al blijken dat ze de komst van de windmolens niet zien zitten.
Volledig scherm
Buurtbewoners lieten eind juli al blijken dat ze de komst van de windmolens niet zien zitten. © Peter Vanderveken

Westels gemeentebestuur geeft negatief advies voor bouw van vijf windmolens nabij opslagplaats voor ammoniumnitraat: “Na de explosie in Beiroet weet iedereen wat zulke stoffen kunnen doen”

Het gemeentebestuur van Westerlo heeft een negatief advies gegeven voor de aanvraag van Luminus om in het industriegebied Hulshout-Heultje vijf windmolens te bouwen. Onder meer de nabijheid van een opslagplaats van gevaarlijke stoffen zoals ammoniumnitraat - die in Beiroet deze maand nog een gigantische explosie veroorzaakte - vindt het bestuur een groot risico.

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.