Het plan heeft betrekking op delen van het grondgebied van Geel, Laakdal, Westerlo, Herselt, Herenthout, Hulshout, Heist-op-den-Berg en Nijlen.
Volledig scherm
Het plan heeft betrekking op delen van het grondgebied van Geel, Laakdal, Westerlo, Herselt, Herenthout, Hulshout, Heist-op-den-Berg en Nijlen. © RV

Vlaamse regering wil 850 hectare natte natuur aanleggen in vallei van Grote Nete: “Water op gecontroleerde manier opvangen om overstromingen te vermijden”

zuiderkempenVan 25 januari tot en met 25 maart organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een publieke raadpleging over de startnota voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Vallei van de Grote Nete van E313 tot Hellebrug’. Met het plan wil de Vlaamse regering onder meer de realisatie van 850 hectare aan hoogwaardige natte natuur in de vallei van de Grote Nete, als onderdeel van het Sigmaplan, mogelijk maken. Die gebieden moeten het water in het valleigebied op een gecontroleerde manier opvangen om ongewenste overstromingen te vermijden.