Vanaf de Nijverheidsstraat kan je weer de Onze-Lieve-Vrouwstraat en Gemeentestraat (rechts) inrijden.
Volledig scherm
Vanaf de Nijverheidsstraat kan je weer de Onze-Lieve-Vrouwstraat en Gemeentestraat (rechts) inrijden. © Google Street View

Proefopstellingen in Gemeentestraat en Loofven krijgen geen definitief karakter

westerloDe proefopstelling in Oevel (Westerlo) waarbij de Gemeentestraat en de Onze-Lieve-Vrouwstraat afgesloten werden van de Nijverheidsstraat krijgt geen definitief karakter. Volgens het gemeentebestuur is er voor de knip momenteel geen draagvlak. In augustus zal ook de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in Loofven verdwijnen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Coalitiewissel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten
  PREMIUM
  Kempen

  Coalitie­wis­sel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten

  Het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’ maakt het sinds deze zomer gemakkelijker om coalitiewissels door te voeren. Zo kwam er bijvoorbeeld al een nieuwe meerderheid in Blankenberge en De Panne. Hoe zit het in de Kempen? Cijfermatig gezien, is een coalitiewissel mogelijk in maar liefst 20 van de 27 gemeenten. In 7 gevallen kan het niet omdat daar een absolute meerderheid is.