De snelheid op het kruispunt wordt eerstdaags verlaagd naar 50 km/u.
Volledig scherm
De snelheid op het kruispunt wordt eerstdaags verlaagd naar 50 km/u. © Wouter Demuynck

Na meerdere ongevallen en meldingen over hogere snelheden: snelheidslimiet van 50 km/u op kruispunt van Zoerlering met Stippelberg

zoerle-parwijsHet gemeentebestuur van Westerlo gaat de snelheid op het kruispunt van Zoerlering (N152) met Bergveld, Stippelberg en Zoerleberg in Zoerle-Parwijs verlagen naar 50 km/u. De maatregel komt er nadat de voorbije weken verschillende ongevallen gebeurden op het kruispunt en er volgens de buurt ook te snel wordt gereden. Wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de langverwachte galgverlichting begin maart plaatsen, intussen hoopt het gemeentebestuur dat de rest van de ring ook beter kan verlicht worden.

 1. Maatwerkbedrijf Kaliber groeit uit tot volwaardige speler in economie: “Onze medewerkers komen iedere dag met een lach binnen, zo onderscheiden we ons”
  Herentals

  Maatwerkbe­drijf Kaliber groeit uit tot volwaardi­ge speler in economie: “Onze medewer­kers komen iedere dag met een lach binnen, zo onderschei­den we ons”

  Dankzij een interne groei en heel wat high-tech investeringen, is Kaliber afgelopen jaren gegroeid tot meer dan een maatwerkbedrijf. Hiermee wil de Herentalse kmo zich 100% profileren als betrouwbare logistieke partner. Onder meer de nieuwe website draagt bij tot de groei van het bedrijf. “Nog al te vaak krijgen kwetsbare groepen geen kansen in de economie”, klinkt het bij CEO Wim Dewindt.
 2. RESTOTIP. Hongaarse vleesspecialiteiten in restaurant Monarchia
  PREMIUM
  turnhout

  RESTOTIP. Hongaarse vleesspeci­a­li­tei­ten in restaurant Monarchia

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Monarchia in Turnhout. Zaakvoerder Gabor Meretei (23) serveert er de typische Hongaarse keuken, met voornamelijk heel wat vleesgerechten – van goulashsoep tot braadworsten - die stevig gekruid zijn. Lees al onze restotips hier.