De tentoonstelling loopt ongeveer een maand lang.
Volledig scherm
De tentoonstelling loopt ongeveer een maand lang. © RV

Laureate van Internationale Grote Prijs Kalligrafie 2020 exposeert in gemeentehuis

westerloVanaf 8 oktober tot en met 7 november vindt er in het gemeentehuis van Westerlo een solotentoonstelling plaats van Christine Sarlet. Zij was in 2020 de laureate van de Internationale Grote Prijs Kalligrafie.

 1. Gloednieuw scholencomplex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaamheid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”
  voortkapel

  Gloednieuw scholencom­plex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaam­heid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”

  In het voorjaar van 2022 starten normaal gezien de werken aan de gloednieuwe basisschool van Voortkapel (Westerlo). De gebouwen moeten een pareltje op vlak van duurzaamheid worden, met onder meer groendaken, geothermie en zonnepanelen. Ook de kinderopvang, inclusief gymzaal, krijgt in het scholencomplex een plekje. De kostprijs van het hele project wordt geraamd op 6,7 miljoen euro, waarvan zo’n 4 miljoen euro wordt gesubsidieerd.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?