Kinderen kunnen zich kosteloos amuseren met de speeltoestellen in de natuur.
Volledig scherm
Kinderen kunnen zich kosteloos amuseren met de speeltoestellen in de natuur. © Wouter Demuynck

Kinderen leren bos en haar bewoners kennen langs gloednieuw Gravinnekespad: “Sprookjesbos was succes, maar we wilden meer beleving en een link naar onze gemeente en de natuur”

westerloAan jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo kunnen kinderen zich voortaan uitleven op het Gravinnekespad, een gloednieuw avontuurlijk belevingspad in De Beeltjens. Ze leren er spelenderwijze bij over het bos en haar dieren en worden daarbij de weg gewezen door het ‘gravinneke’, geïnspireerd op gravin Jeanne de Merode.

 1. Buurtbewoners en oppositie hekelen communicatie rond Reflex-dossier: “Buurt is ongerust over plannen, maar nog niet gehoord”
  westerlo

  Buurtbewo­ners en oppositie hekelen communica­tie rond Re­flex-dos­sier: “Buurt is ongerust over plannen, maar nog niet gehoord”

  Enkele buurtbewoners van de Reflex-site in Westerlo en oppositieraadsleden Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) en Flor Celen (onafhankelijk) vinden de communicatie van het gemeenbestuur over het Reflex-dossier ondermaats. De buurtbewoners vrezen dat de komst van het multifunctioneel ontmoetingscentrum extra overlast met zich zal meebrengen, maar worden momenteel nog in het ongewisse gelaten over de plannen. Schepen Filip Verrezen zegt dat de buurt sowieso inspraak zal krijgen. “Maar we wilden niet met een leeg blad naar de buurt trekken.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.