Het kasteel de Merode is weer prachtig versierd voor Kerstmagie.
Volledig scherm
Het kasteel de Merode is weer prachtig versierd voor Kerstmagie. © Wouter Demuynck

Kerstmagie gaat door met zitplaatsen tijdens elke scène

westerloOok na de verstrengingen vanuit het Overlegcomité kan Kerstmagie in het kasteel de Merode in Westerlo - en nog negen andere kastelen in heel België - gewoon doorgaan. Er gelden wel verschillende maatregelen om alles veilig te laten verlopen.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Klachten over geurhinder vanuit industriezone Hoogbuul weer sterk gestegen: “Er zijn al kleine bedrijven verhuisd door die geur”
  olen

  Klachten over geurhinder vanuit industrie­zo­ne Hoogbuul weer sterk gestegen: “Er zijn al kleine bedrijven verhuisd door die geur”

  Bij de gemeente Olen zijn sinds begin dit jaar 33 meldingen binnengelopen over geurhinder vanuit de industriezone Hoogbuul-Industrielaan. De problematiek is niet nieuw, maar de voorbije weken is het aantal klachten weer fiks de hoogte ingegaan. Het gemeentebestuur gaat nu binnenkort opnieuw in overleg met de milieu-inspectie en provincie Antwerpen om de blijvende geurhinder aan te kaarten.
 3. Onthulling nieuw standbeeld Herentalse Keizer bolt richting eindmeet: “Rik Van Looy verdient bronzen exemplaar, geen ‘plastieken’”
  Herentals

  Onthulling nieuw standbeeld Herentalse Keizer bolt richting eindmeet: “Rik Van Looy verdient bronzen exemplaar, geen ‘plastieken’”

  Een écht bronzen beeld in het hart van de stad voor de Keizer van Herentals. Het is daar dat Herentalsenaar Marc Van Ouytsel al een tijdje naar streeft. Binnen een kleine maand is het zover. Het huidige beeld op de Grote Markt, gegoten in een kunststof vermengd met gietijzerpoeder, wordt vervangen door een uit brons gegoten kopie. “Rik Van Looy verdient meer dan het ‘plastieken’ beeld dat er nu staat”, klinkt het.