Het Kasteel de Merode krijgt een opknapbeurt.
Volledig scherm
Het Kasteel de Merode krijgt een opknapbeurt. © Peter Vanderveken

Kasteel de Merode krijgt restauratiepremie: “Zoldervloer van de donjon gestut om de veiligheid te garanderen”

westerloVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent een premie toe voor de restauratie van het Kasteel de Merode in Westerlo. Met de premie werden stutwerken uitgevoerd om de zoldervloer van de donjon, de vestingtoren van het kasteel, te beveiligen.

 1. De oehoe-familie van Geel die Vlaanderen op stelten zette: “Mijn stadsbalkon bleek dan toch niet het ideale nestje, ondertussen vliegen ze vrij rond”
  PREMIUM
  Geel

  De oe­hoe-familie van Geel die Vlaanderen op stelten zette: “Mijn stadsbal­kon bleek dan toch niet het ideale nestje, ondertus­sen vliegen ze vrij rond”

  Roofvogels die geboren worden in het centrum van een stad, van een opmerkelijk tafereel gesproken. Dit verhaal speelde zich dit voorjaar af op een balkon van de tweede verdieping in het centrum van Geel. Naargelang de oehoes groter werden, tuimelden ze vaker naar beneden op straat. “Dat was het sein dat deze dieren niet thuishoren in een stad. Ondertussen verbleven ze een tijdje in het Natuurhulpcentrum en vliegen ze sinds oktober in de vrije natuur rond”, klinkt het bij Jos Baart, de man die de diertjes ontdekte aan zijn appartement. Het relaas van drie bijzondere uilskuikens.
 1. Eerste basisplaats voor Osei-Berkoe bij Lierse K. en meteen een hoofdrol: “Aan tegengoal ging overtreding op mij vooraf”
  Voetbal 1B

  Eerste basis­plaats voor Os­ei-Ber­koe bij Lierse K. en meteen een hoofdrol: “Aan tegengoal ging overtre­ding op mij vooraf”

  Deels uit noodzaak, deels uit vrije wil schudde Liersecoach Tom Van Imschoot zijn basiself in de Kempense derby duchtig door mekaar. Eén van de nieuwe mannen was Terry Osei-Berkoe en die liep meteen in de kijker. Zo trof de winger het doelhout en speelde hij ongewild een hoofdrol bij de goal van Westerlo, de enige van de partij. “Vlak voordien werd er een overtreding op mij begaan.”
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"