Karel en Jonas Vaneynde aan de Beddermolen in Tongerlo.
Volledig scherm
Karel en Jonas Vaneynde aan de Beddermolen in Tongerlo. © Peter Vanderveken

Karel en zijn zoon Jonas behalen samen diploma van molenaar: “Je hebt alle zintuigen nodig om een molen te besturen”

Karel Vaneynde (60) en zijn zoon Jonas (32) zijn sinds een tweetal weken officieel molenaar nadat ze samen een cursus bij vzw Levende Molens tot een goed einde hebben gebracht. In hun thuishaven Tongerlo (Westerlo) worden ze allebei molenaar van de recent gerestaureerde Beddermolen.

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Drie windturbines in Hulshout-Heultje lijken vergunning te krijgen: “Elke windturbine daar is er één te veel”
  heultje/hulshout

  Drie windturbi­nes in Huls­hout-Heul­tje lijken vergunning te krijgen: “Elke windturbi­ne daar is er één te veel”

  Zowel het gemeentebestuur van Westerlo als het actiecomité hebben uit goede bron vernomen dat de deputatie de bouw van drie - van de in totaal vier aangevraagde – windturbines in de industriezone Hulshout-Heultje gaat vergunnen. Beiden zijn sowieso van plan om tegen die beslissing, die dus nog officieel moet medegedeeld worden, in beroep te gaan.