Bij elf voertuigen werden de ruiten ingeslagen.
Volledig scherm
Bij elf voertuigen werden de ruiten ingeslagen. © Peter Vanderveken

Inbraak in elf (!) bestelwagens van elektriciteitsbedrijf in Westerlo: “Elf ruiten ingeslagen, slechts één leeggeroofd”

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag maar liefst elf bestelwagens beschadigd van elektriciteitsbedrijf Vansant op het industrieterrein in de Nijverheidsstraat in Oevel. Opvallend: slechts uit één bestelwagen werd het materiaal gestolen maar dat was meteen goed voor 25.000 euro. “We zijn het beu en gaan camera’s plaatsen”, zegt zaakvoerder Danny Vansant.

 1. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 2. Macabere mondmaskers en ontsmette spookhuizen: Bobbejaanland start coronaveilige Halloween
  PREMIUM
  Lichtaart

  Macabere mondmas­kers en ontsmette spookhui­zen: Bobbejaan­land start coronavei­li­ge Halloween

  Pretpark Bobbejaanland uit Lichtaart (Kasterlee) heeft het startschot gegeven van haar Halloween-event. Ondanks de moeilijke coronatijden investeerde het park meer dan 175.000 euro in nieuwe decors. Aangepaste mondmaskers en griezelattributen moeten alles coronaveilig laten verlopen. “We hopen dat Halloween een succes wordt. Maar het kan ons jaar niet meer goedmaken”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.