Bibliothecaris Steven Duyck en schepen van Bibliotheek Kelly Verboven bij de vernieuwde jeugdafdeling.
Volledig scherm
Bibliothecaris Steven Duyck en schepen van Bibliotheek Kelly Verboven bij de vernieuwde jeugdafdeling. © Wouter Demuynck

Grote publiek maakt kennis met vernieuwde bib: grotere jeugdafdeling, heringericht zaaltje en inleverbox

westerloIn Westerlo konden bezoekers tijdens een openingsreceptie zaterdag de vernieuwde bibliotheek ontdekken. Met een uitgebreide jeugdafdeling, grotere inkomhal, inleverbox en heringericht zaaltje is de bib helemaal klaar voor de toekomst.

 1. Den Brand biedt zelfgemaakte kunstwerkjes aan in pop-upwinkel op Grote Markt van Herentals: “Originele kadootjes, gemaakt door originele mensen”
  Herentals

  Den Brand biedt zelfgemaak­te kunstwerk­jes aan in pop-upwinkel op Grote Markt van Herentals: “Originele kadootjes, gemaakt door originele mensen”

  Op zoek naar een leuk eindejaarscadeau voor je kinderen, vrienden of iemand uit je familie? Dan moet je weldra eens passeren aan de nieuwste pop-upwinkel in het hartje van Herentals. De mensen van vzw Den Brand, een plek die opvang en ondersteuning aanbiedt voor mensen met een beperking, toverden er een leegstaand pand om tot een gezellige plek om langs te gaan.
 2. Helena laat met Studio Wa mensen kennismaken met authentieke Japanse cultuur: “Op momenten dat ik het zwaar heb put ik een enorme troost uit de theeceremonie”
  PREMIUM
  Geel

  Helena laat met Studio Wa mensen kennisma­ken met authentie­ke Japanse cultuur: “Op momenten dat ik het zwaar heb put ik een enorme troost uit de theeceremo­nie”

  Al bijna tien jaar is Helena Kieckens (39) uit Geel in de ban van de authentieke Japanse theeceremonie en sinds kort heeft ze er ook haar job van gemaakt. Met Studio Wa maakt ze mensen wegwijs in de eeuwenoude traditie, die veel weg heeft van een sessie mediteren en die alle zintuigen prikkelt. “De Japanse theeceremonie heeft me door enkele moeilijke momenten gesleept.”