Schepen Kristof Welters, schepen Filip Verrezen, gedeputeerde Peter Bellens en burgemeester Guy Van Hirtum.
Volledig scherm
Schepen Kristof Welters, schepen Filip Verrezen, gedeputeerde Peter Bellens en burgemeester Guy Van Hirtum. © Foto Maria De La Cruz

Gemeente koopt site rond Beddermolen

TONGERLOHet gemeentebestuur van Westerlo wil in het molenhuis van de Beddermolen een winkel onderbrengen die streekproducten aanbiedt. Bovendien wil de gemeente in het monument toeristen onderdak aanbieden en het secretariaat van het Merodegebied vestigen. Om die plannen te realiseren, zal de gemeente het molenhuis en de achterliggende landbouwgrond kopen.

 1. Gerestaureerde Strokapel schittert weer in al haar glorie: “Het wordt weer een gezellige trouwkapel, maar we gaan er ook culturele activiteiten organiseren”
  Herselt

  Gerestau­reer­de Strokapel schittert weer in al haar glorie: “Het wordt weer een gezellige trouwkapel, maar we gaan er ook culturele activitei­ten organise­ren”

  Vijftien jaar nadat de Strokapel in Ramsel (Herselt) de deuren moest sluiten omdat het door de bouwvalligheid te onveilig was, pronkt het monument weer in al haar glorie na een grondige restauratie. Het gemeentebestuur wil de Strokapel opnieuw gebruiken voor doopsels en huwelijken, maar ook culturele activiteiten zullen er voortaan kunnen plaatsvinden. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam de Strokapel vrijdag mee officieel openen.
 2. Oehoes die opgroeiden op Geels balkon losgelaten in de natuur: ‘Ze groeiden als kool, het was de hoogste tijd om ze vrij te laten’
  Geel

  Oehoes die opgroeiden op Geels balkon losgelaten in de natuur: ‘Ze groeiden als kool, het was de hoogste tijd om ze vrij te laten’

  ‘Als een vrije vogel de natuur in’, die beurt viel dit weekend aan de welbekende drie oehoekuikens die begin dit jaar geboren werden in het stadscentrum van Geel. Nadat ze sinds deze zomer opgroeiden in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek was het dan zover. De drie gevederde familieleden mochten op eigen benen staan en vlogen ieder hun eigen weg de natuur in.