Leden van N-VA Westerlo bij het bestaande regenboogzebrapad op Verlorenkost, met rechts raadslid Giel Van den Broeck.
Volledig scherm
Leden van N-VA Westerlo bij het bestaande regenboogzebrapad op Verlorenkost, met rechts raadslid Giel Van den Broeck. © RV

Geen regenboogzebrapad op gewestweg in Westerlo

westerloIn de gemeente Westerlo komt er geen regenboogzebrapad op een gewestweg. Oppositiepartij N-VA had dat voorstel op de gemeenteraad gedaan om aan te geven dat diversiteit, holebi’s en transgenders welkom zijn in de gemeente, maar de CD&V-meerderheid wil prioriteit geven aan andere acties rond het thema.

 1. Kinderen leren bos en haar bewoners kennen langs gloednieuw Gravinnekespad: “Sprookjesbos was succes, maar we wilden meer beleving en een link naar onze gemeente en de natuur”
  westerlo

  Kinderen leren bos en haar bewoners kennen langs gloednieuw Gravinneke­spad: “Sprookjes­bos was succes, maar we wilden meer beleving en een link naar onze gemeente en de natuur”

  Aan jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo kunnen kinderen zich voortaan uitleven op het Gravinnekespad, een gloednieuw avontuurlijk belevingspad in De Beeltjens. Ze leren er spelenderwijze bij over het bos en haar dieren en worden daarbij de weg gewezen door het ‘gravinneke’, geïnspireerd op gravin Jeanne de Merode.
 2. RESTOTIP. Hongaarse vleesspecialiteiten in restaurant Monarchia
  PREMIUM
  turnhout

  RESTOTIP. Hongaarse vleesspeci­a­li­tei­ten in restaurant Monarchia

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Monarchia in Turnhout. Zaakvoerder Gabor Meretei (23) serveert er de typische Hongaarse keuken, met voornamelijk heel wat vleesgerechten – van goulashsoep tot braadworsten - die stevig gekruid zijn. Lees al onze restotips hier.
 3. Drie windturbines in Hulshout-Heultje lijken vergunning te krijgen: “Elke windturbine daar is er één te veel”
  heultje/hulshout

  Drie windturbi­nes in Huls­hout-Heul­tje lijken vergunning te krijgen: “Elke windturbi­ne daar is er één te veel”

  Zowel het gemeentebestuur van Westerlo als het actiecomité hebben uit goede bron vernomen dat de deputatie de bouw van drie - van de in totaal vier aangevraagde – windturbines in de industriezone Hulshout-Heultje gaat vergunnen. Beiden zijn sowieso van plan om tegen die beslissing, die dus nog officieel moet medegedeeld worden, in beroep te gaan.