Een deel van de kappers en kapsters trotseerden de sneeuwbuien voor een fotomoment. Uiterst rechts staat Sharon Braye.
Volledig scherm
Een deel van de kappers en kapsters trotseerden de sneeuwbuien voor een fotomoment. Uiterst rechts staat Sharon Braye. © Maxime Petit

“Wij verlangen naar onze klanten”: raad wie wie is op de ‘Wall of Kwaffeurs’ en win leuke prijzen

WERVIKDertien kappers en kapsters uit Wervik blijven niet bij de pakken zitten en organiseren een wedstrijd. Naast het kunstwerk The Kiss op de Steenakker staat een opvallende banner. Op de ‘Wall of Kwaffeurs‘ staan karikaturen van de deelnemende kapsalons aan een wedstrijd die loopt tot eind februari. De tekeningen zijn van de hand van Sharon Braye. Wie minimaal tien kappers en kapsters juist kan raden, maakt kans op een prijs.

 1. BIE zoekt glasramen voor database
  Roeselare

  BIE zoekt glasramen voor database

  Heb jij nog een stukje glas-in-lood of gebrandschilderd glas in je woning? In de voordeur, een koepel, in de traphal of ergens anders? Dan is cultuur- en erfgoedplatform BIE op zoek naar jou. Vanaf september gaan leerlingen van het Klein Seminarie in Roeselare namelijk aan de slag met het opzetten van een waardevolle database van de glasramen in woningen in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en Wingene. Ze zullen de glasramen opmeten en fotograferen en vervolgens beschrijven in de database. Ook het onderzoeken van de iconografie en het uitzoeken welk chemisch proces er werd toegepast om het gekleurde glas te maken behoren tot de opdracht. Maar om die tot een goed einde te brengen is er input nodig. Is er in jouw woning dus een glasraam te vinden, laat het weten aan elien.vernackt@midwest.be. Zo ontdek je zelf ook meet over dat staaltje glaskunst en wordt het opgenomen in de database.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch