Zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove
Volledig scherm
Zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove © Maxime Petit

Wervik hoopt op nieuw zwembad en nieuwe stadszaal in de loop van 2023

Als alles normaal verloopt, dan hoopt de stad Wervik in de loop van 2023 op het stadsdomein Oosthove het nieuwe zwembad en de nieuwe stadszaal te mogen openen. Dat maakte schepen van Patrimonium Sonny Ghesquière (sp.a) bekend. “Er is een stuurgroep samengesteld om enkele zwembaden in de regio te bezoeken”, zegt de schepen. “De stuurgroep bestaat uit mezelf en een aantal ambtenaren, de algemeen directeur en de financieel directeur.”

 1. Voormalig burgemeester van Menen Martine Fournier (CD&V) stopt met lokale politiek: “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie”
  Menen

  Voormalig burgemees­ter van Menen Martine Fournier (CD&V) stopt met lokale politiek: “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie”

  Martine Fournier (CD&V), die van 2013 tot 2019 burgemeester was van Menen, stopt na bijna twintig jaar met lokale politiek. “Tijdens corona heb ik beseft dat ik meer tijd wil vrijmaken voor mijn familie”, vertelt ze. En ze is niet de enige binnen CD&V Menen die ermee stopt. Ook fractieleider Lisa Maxy en Peter Depoot houden het eind dit jaar voor bekeken.
 2. Brazilianen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”
  Kortrijk/Deerlijk/Waregem

  Brazilia­nen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”

  Marquee op de Veemarkt neemt met Ricardo (52) en Alessandra Passarelli (48) een nieuwe start als M Steaks & Burgers House. De Brazilianen zetten er onder meer op kwaliteitsvolle steaks in. “We brengen zo het vlees terug naar de Veemarkt, waar vroeger vee verhandeld werd. Het is een gezellig restaurant, waar de klanten zich comfortabel en thuis voelen”, vertelt het koppel.