Uit de garagebox van David Debeuf uit Wervik werd voor meer dan 10.000 euro aan materiaal gestolen dat hij gebruikt bij z'n passie: sportvissen.
Volledig scherm
Uit de garagebox van David Debeuf uit Wervik werd voor meer dan 10.000 euro aan materiaal gestolen dat hij gebruikt bij z'n passie: sportvissen. © Hans Verbeke

Voor meer dan 10.000 euro aan vismateriaal gestolen uit garage: “Jaren gespaard voor deze collectie”

WervikAls kind ging hij al vissen en ook nu is David Debeuf (43) uit Wervik nog altijd gepassioneerd door zijn hobby. Maar sinds afgelopen weekend is het gedaan met de pret. Onbekenden roofden de garage leeg waar hij z’n spullen opbergt. “Heel eigenaardig, want niemand weet dat ik die garage huur”, zegt David. “Dit is een gerichte diefstal. Ik ben zwaar ontgoocheld.”

 1. “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschouwers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Waregem

  “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschou­wers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem

  Gouverneur Carl Decaluwé vraagt aan lokale besturen om het verbod op publiek langs het parcours van koersen op West-Vlaams grondgebied goed te handhaven. “Breng drukke plaatsen in kaart, sluit ze eventueel af en stuur iedereen naar huis die daar niets te zoeken heeft”, zegt hij. Extra toezicht moet een nieuwe volkstoeloop zoals tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne voorkomen. “Mijn oproep naar wielerliefhebbers blijft zoals ik eerder al liet weten: blijf thuis en volg voor de buis.”
 2. Hooggespannen archeologische verwachtingen ingelost bij opgravingen de Leet: “Langzaam komen resten 17de-eeuws bisschoppelijk paleis naar boven”
  PREMIUM
  Ieper

  Hooggespan­nen archeologi­sche verwachtin­gen ingelost bij opgravin­gen de Leet: “Langzaam komen resten 17de-eeuws bisschoppe­lijk paleis naar boven”

  In november vorig jaar gingen op de Leet in Ieper de grote riolerings- en herinrichtingswerken van start. Bij zoiets ingrijpend volgt automatisch een archeologisch onderzoek. “De opgravingen worden in verschillende fases en zones uitgevoerd”, zegt Jan Decorte, archeoloog verbonden aan CO7, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed in de regio. “Voor het eerst vindt zo’n omvangrijk onderzoek plaats in het oudste hart van Ieper.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!