HLN Regio
Volledig scherm
© HLN Regio

Videobeelden tonen hoe overvallers tevergeefs etalage proberen in te slaan nadat juwelierster hen had opgesloten

Ze dachten een slag te slaan, maar kregen een enkele rit richting gevangenis. Drie overvallers, vermoedelijk Noord-Fransen, probeerden dinsdagvoormiddag een kraak te plegen bij een juwelier in Wervik, maar dat liep niet zoals verwacht. De zaakvoerster kon van op afstand de deur sluiten, waardoor de daders geen kant meer op konden. Een kompaan in een vluchtwagen kon wel ontkomen. “Mijn vrouw heeft alert gereageerd en bleef ongedeerd”, zegt de juwelier. “Maar er is veel schade in onze winkel.”

17 reacties

 • Gustaaf Van Zolder

  3 jaar geleden
  Dezelfde dieven als in de film Home Alone?
 • Philippe Schotte

  3 jaar geleden
  Niet vrijlaten vooraleer alle kosten betaald zijn , dat is de enige straf die iets gaat opleveren !!
 • André Van der Poorten

  3 jaar geleden
  Daar word ik gelukkig van !
 • Loesje Vranken

  3 jaar geleden
  Keigoed gedaan, hopen lopen ze straks niet vrij rond en geeft het gerecht een serieuze straf.Zeer allert blijven want zulk gespuis zou wel kunnen vergeldingsacties ondernemen als de bende groot is.
 • Joske Vermeulen

  3 jaar geleden
  Zalig toch die open grenzen. 200 meter heeft die ene met zen BMW moeten rijden en hij was veilig in Frankrijk
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. “Druk is lokaal moordend”: Burgemeester van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  “Druk is lokaal moordend”: Burgemees­ter van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne kroop dinsdagmiddag in zijn pen, na de aankondiging van Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) dat hij als schepen stopt in Kortrijk en uit de politiek stapt. “Het wantrouwen in de politiek groeit, de druk van sociale media overheerst. Er is de laatste drie jaar onwezenlijk veel veranderd”, vindt Francis Benoit. Eén op de tien schepenen stapte al op in Vlaanderen, sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
 3. “Vraag naar grotere en uniforme terrassen in uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk”: populair studentencafé Barsol blaast 5 kaarsjes uit
  Kortrijk

  “Vraag naar grotere en uniforme terrassen in uitgaans­buurt op Hoog Kortrijk”: populair studenten­café Barsol blaast 5 kaarsjes uit

  Studentencafé Barsol blaast vijf kaarsjes uit. Dat werd op donderdag 14 oktober gevierd. Ook algemeen directeur van de Vives hogeschool Joris Hindryckx kwam langs, om de zaakvoerders te feliciteren. “Barsol, het eerste echte Vives-café, is de locomotief die de uitgaansbuurt hier weer op gang krijgt. Nu nog werk maken van grotere en uniforme terrassen”, vertelt Joris Hindryckx.
 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.