Zomerbar Chicoclub gaat vandaag voor de eerste maal open.
Volledig scherm
Zomerbar Chicoclub gaat vandaag voor de eerste maal open. © DBEW

Vandaag gaat de zomerbar Chicoclub open, met dj Sweetness Jack

WERVIKVandaag om 17 uur gaat de zomerbar Chicoclub in Wervik voor de allereerste keer open. Voor de muziek zorgt Sweetness Jack, halve finalist MNM Start to DJ 2021.

 1. Kwaliteitsslagerij Mingneau verhuist naar nieuwbouw die dubbel zo groot is: “Het broodnodige om een maaltijd te kunnen klaarmaken, zal hier aanwezig zijn”
  WERVIK

  Kwaliteits­sla­ge­rij Mingneau verhuist naar nieuwbouw die dubbel zo groot is: “Het broodnodi­ge om een maaltijd te kunnen klaarmaken, zal hier aanwezig zijn”

  Kwaliteitsslagerij Mingneau zit vanaf vrijdag in een nieuwe winkel. Op het einde van de Geluwestraat in Wervik investeerden eigenaars Andy Mingneau (51) en Veroniek De Four (47) namelijk in een nieuwbouw. Dat was nodig, want de vorige slagerij was te klein geworden. “Omdat we heel veel zelf maken, hebben we nu eenmaal ruimte nodig”, klinkt het. De nieuwe slagerij is dan ook ruim dubbel zo groot.
 2. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.