Een vader wordt verdacht van verregaande aanrakingen van zijn 10-jarige dochter.
Volledig scherm
Een vader wordt verdacht van verregaande aanrakingen van zijn 10-jarige dochter. © ANP XTRA

Vader die 10-jarige dochter verkrachtte, riskeert drie jaar cel: “Ik knuffel gewoon graag”

WervikEen 57-jarige man uit Wervik riskeert een celstraf van drie jaar voor aanranding en verkrachting van zijn 10-jarige dochter. Voor de rechtbank in Kortrijk stond hij terecht omdat hij haar betastte en ook bij het wassen te ver ging. “Ik was streng op haar hygiëne”, zei de man, die de vrijspraak vroeg.

 1. Vader veroordeeld voor aanranding 10-jarige dochter: “Geen seksuele bedoelingen, wel privacy overschreden”
  Wervik

  Vader veroor­deeld voor aanranding 10-jarige dochter: “Geen seksuele bedoelin­gen, wel privacy overschre­den”

  Geen 3 jaar cel zoals aanvankelijk gevorderd voor verkrachting van zijn 10-jarige dochter, maar toch wel een voorwaardelijke celstraf van tien maanden voor aanranding. Dat is de straf die een 57-jarige vader uit Wervik van de rechter in Kortrijk kreeg. De rechtbank vond dat hij haar ongepast betastte en tijdens het wassen te ver ging. “We aanvaardden wel dat u geen seksuele bedoelingen had”, aldus de rechter.
 2. “Fout signaal om half miljard voor sociale woningbouw naar hogere inkomens door te sluizen”: Wonen Regio Kortrijk misnoegd over plan minister
  Kortrijk

  “Fout signaal om half miljard voor sociale woningbouw naar hogere inkomens door te sluizen”: Wonen Regio Kortrijk misnoegd over plan minister

  Volgens minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) dreigen honderden miljoenen voor de bouw van sociale woningen verloren te gaan in Vlaanderen. Hij stelt daarom voor om om zo’n half miljard euro naar investeringen in de private woningbouw door te schuiven. “En dat terwijl in onze regio alleen al 3.266 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning staan”, reageert Ilse Piers, algemeen directeur van sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk.
 1. Automobiliste rij-ongeschikt na botsing met ruim 2 promille waarbij thuisverpleegster zwaargewond raakte
  Lauwe/Menen

  Automobi­lis­te rij-ongeschikt na botsing met ruim 2 promille waarbij thuisver­pleeg­ster zwaarge­wond raakte

  Amper drie maanden nadat ze al eens met ruim 3 promille alcohol achter het stuur kon betrapt worden, botste een 29-jarige automobiliste uit Menen in Lauwe (Menen) met meer dan 2 promille tegen een geparkeerd voertuig. Daardoor raakte een 48-jarige verpleegster met haar benen tussen twee voertuigen gekneld. De politierechter besliste donderdag haar meteen van de weg te plukken en de kapster rij-ongeschikt te verklaren.
 2. Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabisplantages als eerste vrijgelaten
  PREMIUM
  Bavikhove/Kortrijk

  Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabis­plan­ta­ges als eerste vrijgela­ten

  Ruim 6 maanden nadat hij samen met zijn jongere broer in de cel vloog als verdachte voor betrokkenheid bij 2 cannabisplantages in Bavikhove (Harelbeke) en Kortrijk, is een 45-jarige man uit Bavikhove onder voorwaarden vrijgelaten. Hij is daarmee de eerste van de 6 verdachten die in het vooruitzicht van het proces de cel mag verlaten. “Zijn aanhouding was niet meer noodzakelijk voor de openbare veiligheid”, legt advocaat Thomas Vandemeulebroucke uit.