De startplaats in Geluwe bevindt zich aan lokaal dienstencentrum De Spie, in het begin van de Beselarestraat
Volledig scherm
De startplaats in Geluwe bevindt zich aan lokaal dienstencentrum De Spie, in het begin van de Beselarestraat © DBEW

Tot halfweg mei lentewandelingen, keuze uit vier afstanden

GELUWE/KRUISEKENa de reeds zeer geslaagde winter- en krokuswandelingen pakt de Wervikse Wandelsportvereniging (WSV Wervik) uit met een bewegwijzerde lentewandeling. Deelnemers kunnen tot en met zondag 16 mei kiezen uit vier afstanden van 6, 10, 15 en 21 kilometers. Startplaats is lokaal dienstencentrum De Spie, in het begin van de Beselarestraat in Geluwe.

 1. “Headbangen, moshpit, stagediven… het zal àllemaal weer kunnen”: minister Q breekt lans voor Alcatraz
  Kortrijk

  “Headbangen, moshpit, stagediven… het zal àllemaal weer kunnen”: minister Q breekt lans voor Alcatraz

  Festivals mogen weer vanaf 13 augustus. Fantastisch nieuws ook voor Alcatraz. De organisatoren gaan voor een driedaags metalfestival, van... vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus. We horen dat vice-premier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) uit Kortrijk het ultieme duwtje gaf, in het Overlegcomité van afgelopen dinsdag. “Alcatraz wordt zo het allereerste ‘full force’ muziekfestival in ons land, sinds het uitbreken van de coronacrisis”, reageert Van Quickenborne er zelf op.
 2. Zomerconcept BLEU opent laatste keer: “Vanaf juli weer huwelijksfeesten in Hoeve De Blauwpoorte”
  Kortrijk

  Zomercon­cept BLEU opent laatste keer: “Vanaf juli weer huwelijks­fees­ten in Hoeve De Blauwpoor­te”

  Het zomerconcept BLEU heropent een laatste keer, op het domein van feestzaal Hoeve De Blauwpoorte in de Leynvaalsstraat 1 in Heule, bij Kortrijk. Tim Grand, een artiest van eigen bodem die klassieke piano met machtige dj-sets combineert, is ‘special guest’ op het openingsweekend op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei. Bleu wordt een zomerse bestemming met originele cocktails van drankenexpert Hannes Desmedt en tongstrelende gerechtjes van chef Xander Verzelen.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Acht maanden met uitstel voor 83-jarige vrouw die echtgenoot opnieuw sloeg nadat hij bekende drie affaires te hebben gehad tijdens huwelijk
  Moorslede

  Acht maanden met uitstel voor 83-jarige vrouw die echtgenoot opnieuw sloeg nadat hij bekende drie affaires te hebben gehad tijdens huwelijk

  Een 83-jarige vrouw uit Moorslede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel omdat ze haar echtgenoot slaat. Vorig jaar werd ze ook al veroordeeld voor het slaan van haar echtgenoot. Toen kreeg ze nog de gunst van de opschorting, nu een celstraf met uitstel. Ze moet zich van de rechter laten begeleiden voor haar agressieproblematiek.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"