De Graankorrel in de Beselarestraat in Geluwe zal worden verkocht.
Volledig scherm
De Graankorrel in de Beselarestraat in Geluwe zal worden verkocht. © Maxime Petit

Stad verkoopt de gewezen jongensschool aan Leiedal: “Ruimte voor wonen, voor kinderen en voor de lokale gemeenschap”

De kogel is door de kerk: ondanks veel bezwaar van een groep bewoners verkoopt de stad Wervik de oude gebouwen van de gewezen jongensschool in de Beselarestraat in Geluwe aan de intercommunale Leiedal. “We willen dat het een levende site wordt in de kern van Geluwe”, aldus schepen van Omgeving en Ruimte Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). 

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Al duizend handtekeningen voor behoud jongensschool: “Tijd dat het schepencollege eens luistert naar de burgers”

  Al duizend handteke­nin­gen voor behoud jongens­school: “Tijd dat het schepencol­le­ge eens luistert naar de burgers”

  De burgerbeweging die de gewezen jongensschool en ’t Scolus in de Beselarestraat wil redden, heeft in een paar weken al duizend handtekeningen verzameld tegen de sloop. Op zondag 19 januari staan de actievoerders paraat aan bakkerij Beyls in de Menenstraat om nog meer handtekeningen te verzamelen. Ondertussen duiken ook overal affiches op voor het behoud van de school.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York