Sebastien Bonnier van retroherberg In Den Grooten Moriaen brengt deze week zijn terras in gereedheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastien Bonnier van retroherberg In Den Grooten Moriaen brengt deze week zijn terras in gereedheid. © Maxime Petit

Sebastien Bonnier (In Den Grooten Moriaen): “Blij dat we opnieuw onder de mensen kunnen komen”

WERVIKBij herberg In Den Grooten Moriaen in de Koestraat in Wervik staan al vijftien tafels klaar om vanaf komend weekend eindelijk opnieuw klanten te ontvangen. “Ik er naar uit om iedereen terug te zien en opnieuw wat sociaal contact te hebben”, zegt cafébaas Sebastien Bonnier. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.   

 1. Stadstuin zorgt voor politieke heisa, afwerking van de gevels valt duur uit: “Gelet op de kostprijs is het een gouden tuin aan het worden”
  WERVIK

  Stadstuin zorgt voor politieke heisa, afwerking van de gevels valt duur uit: “Gelet op de kostprijs is het een gouden tuin aan het worden”

  De aanleg van de stadstuin vlak naast de voorkant van het stadhuis op het Sint-Maartensplein in Wervik zorgt politiek tussen meerderheid en oppositie voor heel wat commotie. Het schepencollege gunde maandag de aanleg van de stadstuin aan een plaatselijke ondernemer. De aanleg van de tuin bedraagt 65.344,66 euro. CD&V en N-VA komen met alle uitgaven en kosten uit op bijna …400.000 euro. Jarenlang bevond zich daar café De Boucherie en nadien heel kort het restaurant Bella Roma
 2. Rode Duivels-gekte maakt van uitgaansbuurt in Kortrijk weer échte feeststraat, gevoel van vrijheid komt zó hard terug
  Kortrijk

  Rode Dui­vels-gek­te maakt van uitgaans­buurt in Kortrijk weer échte feest­straat, gevoel van vrijheid komt zó hard terug

  Wat een ommekeer in Kopenhagen. Waar vooral een ontketende Kevin De Bruyne onze jongens behoedde van een uitschuiver tegen Denemarken. Het doet wat met een mens, de Rode Duivels op het EK voetbal, na zo’n rotjaar. Je voelt, nu de maatregelen rond het ons bekende virus versoepelen, dat de uitgaansbuurt in Kortrijk stilaan weer een échte feeststraat wordt. “Een zalig gevoel én de jeugd gedraagt zich verantwoordelijk”, zegt Dieter De Clercq van Café 56.
 1. Tapijten Demuynck wil zaterdag wereldrecord tapijten stapelen vestigen: “We gaan voor zo’n zes meter hoog”
  Wevelgem

  Tapijten Demuynck wil zaterdag wereldre­cord tapijten stapelen vestigen: “We gaan voor zo’n zes meter hoog”

  Tapijtenspecialist Demuynck in de Moorselestraat in Wevelgem wil zaterdag het wereldrecord tapijten stapelen vestigen. “Dat record bestaat nog niet, dus als ik er twee op elkaar leg hebben we eigenlijk al een record beet”, lacht zaakvoerder Filip Demuynck. Hij mikt toch op een hoogte van zes meter. “Veel tapijtenzaken beweren de grootste te zijn. Wel, wij gaan eens tonen hoeveel tapijten wij precies hebben.”
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!