Bakker Gabriël Frimout en zijn echtgenote Ilse Maertens.
Volledig scherm
Bakker Gabriël Frimout en zijn echtgenote Ilse Maertens. © Luc Vanthuyne

Proeverij en degustatie in de Nieuwstraat

Twee handelszaken in de Nieuwstraat verwennen hun klanten op zaterdag 30 november met het oog op de eindejaarsperiode. 

0 reacties

 1. Kortrijk voert strijd tegen homohaat op: “Durf met je verhaal naar de politie stappen, er is geen machocultuur meer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk voert strijd tegen homohaat op: “Durf met je verhaal naar de politie stappen, er is geen machocul­tuur meer”

  Te veel haatmisdrijven blijven onder de radar, uit vrees om niet au sérieux genomen te worden. “We luisteren bij de politie met respect naar élk verhaal. Want iedereen moet in Kortrijk zichzelf kunnen zijn”, zegt hoofdinspecteur Ferdinand Depypere. Er is jaarlijks sprake van enkele tientallen meldingen bij de politie, maar in realiteit zijn er dus wellicht (veel) meer incidenten.
 2. Ex-schepen en vader van Marie-Paule Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantastisch”
  PREMIUM
  Elverdinge/Woesten

  Ex-sche­pen en vader van Ma­rie-Pau­le Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantas­tisch”

  Home Vrijzicht in Elverdinge heeft op de Dag van de Zorg hun vernieuwd centrum in de kijker gezet. Vrijzicht kiest bewust voor een open huis voor mensen met dementie. Een van de inwoners is Paul Wydoodt (89), die vijftien jaar schepen was in Vleteren. Zijn dochter Marie-Paule is blij dat haar vader hier een plaatsje heeft gevonden. “Het bijzonderste is dat pa gelukkig is en dat hebben we te danken aan de medewerkers van het wooncentrum.”