Flandrien Kaas verdubbelt de productiecapaciteit. We bemerken vlnr zaakvoerder Jan Desmet, zijn echtgenote Helga Deloof, Wim Opbrouck en minister Hilde Crevits
Volledig scherm
PREMIUM
Flandrien Kaas verdubbelt de productiecapaciteit. We bemerken vlnr zaakvoerder Jan Desmet, zijn echtgenote Helga Deloof, Wim Opbrouck en minister Hilde Crevits © Maxime Petit

Populaire Flandrien Kaas, met Wim Opbrouck als ambassadeur, krijgt tweede rijpingszaal en extra productielijn

WERVIKIn aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) en ambassadeur Wim Opbrouck vond dinsdagvoormiddag in Wervik de officiële inhuldiging van een tweede rijpingszaal en extra productielijn voor Flandrien Kaas plaats. Goed voor een investering van 3,5 miljoen euro. Voortaan worden 500 bollen van 18 kilo kaas per dag geproduceerd en kan er één miljoen kilo kaas rijpen. De productiecapaciteit is hiermee verdubbeld. 

 1. Afschaffing ‘gesloten terrassen’ bij heraanleg Grote Markt veroorzaakt politieke wrevel én ongenoegen bij de horeca: “Corona is écht geen argument”
  PREMIUM
  Tienen

  Afschaf­fing ‘gesloten terrassen’ bij heraanleg Grote Markt veroor­zaakt politieke wrevel én ongenoegen bij de horeca: “Corona is écht geen argument”

  De Grote Markt wordt heraangelegd. Daarbij zal niet enkel de markt zelf in een nieuw jasje gestoken worden, maar ook de terrassen krijgen een uniform. In het verleden beloofde men dat men zou kunnen kiezen voor een gesloten of open terras, maar daar blijkt nu verandering in te komen. Het zat er dan ook bovenarms op tijdens de gemeenteraad.
 2. Brand doet vader en zeven kinderen vluchten uit huis: “Vorig jaar zwangere echtgenote verloren en nu gebeurt dit”
  Bissegem

  Brand doet vader en zeven kinderen vluchten uit huis: “Vorig jaar zwangere echtgenote verloren en nu gebeurt dit”

  Een brand heeft woensdagavond aanzienlijke schade aangericht op de zolder van een huurwoning in Bissegem bij Kortrijk. Gelukkig deden rookmelders hun werk, waardoor bewoner Walter Dewildeman (59) en zeven kinderen konden ontkomen. “Dat was mijn enige en grootste zorg”, zegt de man, die zich probeert te beredderen na het overlijden van zijn zwangere echtgenote vorig jaar.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo