Zondagavond omstreeks zes uur stonden er twaalf auto's geparkeerd in het gras.
Volledig scherm
Zondagavond omstreeks zes uur stonden er twaalf auto's geparkeerd in het gras. © DBEW

Plots wél boetes voor wie auto op het gras aan cafetaria van de Balokken parkeert

WERVIKOp het gras aan de cafetaria van het recreatie-eiland de Balokken in Wervik mag je eigenlijk niet parkeren, maar tot voor kort kreeg niemand een boete hiervoor. Recent werden ineens wel heel wat chauffeurs op de bon geslingerd. “Lang hadden we niemand meer om te controleren op het parkeren”, legt commissaris Dominiek Vermont van de politiezone Arro Ieper uit. “Nu werkt een nieuwe agente bij ons.”

 1. Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaanslagen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaansla­gen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”

  Sharm-el-Sheikh werd op 23 juli 2005 – dag op dag zestien jaar geleden – door zelfmoordaanslagen van Al Qaida getroffen. Er vielen toen 88 doden in de populaire Egyptische badplaats. Dieter De Clercq was in Sharm-el-Sheikh toen de islamitische terroristen toesloegen. “Krijsende mensen, de assen die na de explosies naar beneden dwarrelden, het was echt niet normaal”, vertelt hij.
 2. KSA Grensvuur vertrekt donderdag per fiets op tentenkamp naar Stavele in de plaats van Hotton
  WERVIK

  KSA Grensvuur vertrekt donderdag per fiets op tentenkamp naar Stavele in de plaats van Hotton

  Voor KSA Grensvuur Wervik viel het tentenkamp in Hotton door het noodweer letterlijk en figuurlijk in het water. Het was er voorzien van donderdag 22 juli tot en met zaterdag 31 juli. De leiding ging op zoek naar een andere locatie en vond die uiteindelijk in eigen provincie. “Dit jaar gaan we op tentenkamp naar Stavele, in de buurt van Alveringem”, aldus hoofdleidster Bettie Lernout.