Twee gesluierde moslima’s liepen tijdens de herfstvakantie met hun kinderen in het kleine bad rond met hun gewone kleren en dus zonder badpak.
Volledig scherm
Twee gesluierde moslima’s liepen tijdens de herfstvakantie met hun kinderen in het kleine bad rond met hun gewone kleren en dus zonder badpak. © RV

Personeel handelde correct tijdens incident met moslima’s in zwembad: “Reglement wordt wel herschreven”

WERVIKTijdens de online gemeenteraad in Wervik kwam het incident met enkele moslima’s in het zwembad Ter Leie ter sprake. Twee gesluierde moslima’s liepen tijdens de herfstvakantie met hun kinderen in het kleine bad rond met hun gewone kleren en dus zonder badpak. Vooraf namen ze ook geen douche en liepen door het voetbad.

 1. Oma Anne (77) kan kleindochter pilote Zara (19) vandaag eindelijk weer in de armen nemen: “Ik ben zo fier op haar doorzettingsvermogen en wilskracht”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oma Anne (77) kan kleindoch­ter pilote Zara (19) vandaag eindelijk weer in de armen nemen: “Ik ben zo fier op haar doorzet­tings­ver­mo­gen en wilskracht”

  Ze moet haar kleindochter al twee maanden langer missen dan gepland, maar vandaag kan oma Anne De Smet-Vlieghe (77) uit Kortrijk haar kleindochter eindelijk weer in de armen sluiten. Zara (19) vloog als jongste pilote ooit de wereld rond en landt vandaag in Wevelgem. “Ik wil haar zo snel mogelijk omarmen”, vertelt Anne.
 2. Theaterbende PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstelling volledig gedragen door vier jongeren”
  Poperinge

  Theaterben­de PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstel­ling volledig gedragen door vier jongeren”

  Theaterbende PROT heeft haar tanden gezet in ‘Immaculata’. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio. “Gasten uit de middelbare school, want daar gaat het over. Die vloeiden voort uit workshops waar we ruim twee jaar geleden mee begonnen”, zegt Chris Vandenberghe van PROT. De voorstelling worden in januari en februari gespeeld in CC Ghybe in Poperinge.
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.