De ruwbouw van de eerste van zeven blokken is volop aan de gang en situeert zich helemaal vooraan de site. Iedereen is er op Nieuwbouwzondag welkom.
Volledig scherm
De ruwbouw van de eerste van zeven blokken is volop aan de gang en situeert zich helemaal vooraan de site. Iedereen is er op Nieuwbouwzondag welkom. © Maxime Petit

Nieuwbouwzondag op verkaveling Ooststraat, in het totaal komen er 41 duurzame woningen, ook een aantal kangoeroewoningen

WervikBouwonderneming Catteeu uit Lo-Reninge is één van de vele deelnemers aan Nieuwbouwzondag op 25 oktober en stelt haar nieuwbouwproject op de gewezen voetbalterreinen van Eendracht Wervik in de Ooststraat voor.Het gaat om een publiek-private samenwerking met de stad Wervik. Er komen in totaal zeven woonblokken. Momenteel is de ruwbouw van de eerste blok volop aan de gang.

 1. De hormonenflik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speurder Martin Carrissemoux (65) blikt terug op carrière
  PREMIUM

  De hormonen­flik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speur­der Martin Carrisse­moux (65) blikt terug op carrière

  Martin Carrissemoux (65) ontsnapte als jongeling aan de dood, toen hij moest wegduiken voor een kogel aan het station van Kortrijk. “Ik heb jaren later nog een pint gedronken op café met de schutter”, vertelt de ex-speurder daarover. Carrissemoux identificeerde lichamen bij het drama met de Herald of Free Enterprise, maar kreeg pas echt erkenning als hormonenjager. “Ik ben fier op wat ik bereikt heb”, vertelt hij, “ook al verliep mijn afscheid in mineur.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks ‘Recherche op rust’.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?