Basisschool Futura in Geluwe heeft een nieuwbouw. Directeur Stefanie Laheye is trots op de realisatie.
Volledig scherm
Basisschool Futura in Geluwe heeft een nieuwbouw. Directeur Stefanie Laheye is trots op de realisatie. © Maxime Petit

Nieuwbouw voor Futura een school voor buitengewoon basisonderwijs: “De klassen op het gelijkvloers hebben een eigen tuintje in kunstgras, de klassen op de eerste verdieping een balkon”

GELUWEZaterdag vond in de Guido Gezellestraat in Geluwe de officiële opening plaats van de nieuwbouw van Futura, een Gemeenschapsschool voor buitengewoon basisonderwijs. Er zijn uit een heel ruime regio zo’n tweehonderd leerlingen tot maximum dertien à vijftien jaar. Op de eerste en tweede verdieping zijn er maar liefst 21 nieuwe klaslokalen, die telkens voorzien zijn van grote raampartijen en en een interactieve beamer”, aldus directeur Stefanie Laheye. “De klassen op het gelijkvloers hebben een eigen tuintje in kunstgras, de klassen op de eerste verdieping een balkon.”

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Kerstmarkt in Kortrijk blijft overeind: “Opluchting is groot, we hebben er veel zin in”
  Kortrijk

  Kerstmarkt in Kortrijk blijft overeind: “Opluchting is groot, we hebben er veel zin in”

  Buitenevenementen - waaronder kerstmarkten in open lucht - kunnen doorgaan, zo besliste het Overlegcomité vrijdag. Goed nieuws voor de organisatoren van de kerstmarkt in Kortrijk, die op donderdag 9 december opent. “De veiligheid staat voorop, door met duidelijke coronamaatregelen te werken, maar we hebben er vooral heel veel zin in”, vertelt mede-initiatiefnemer Joran Vanhoenacker. “Het kan op een perfect veilige manier”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.