De voorkant van zwembad Ter Leie.
Volledig scherm
De voorkant van zwembad Ter Leie. © Maxime Petit

Nieuw zwembad blijft op Oosthove, stad investeert elf miljoen euro en brengt stadszaal in zelfde nieuwbouw onder

De kogel is door de kerk: het nieuwe zwembad in Wervik komt op stadsdomein Oosthove en dus niet aan sportcentrum De Pionier. Bedoeling is dat stadszaal Oosthove en het nieuw zwembad één gebouw worden. “We investeren hier elf miljoen euro in”, zegt schepen van Patrimonium Sonny Ghesquière (sp.a).

0 reacties

 1. Restauratie belforttoren in stroomversnelling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”
  Ieper

  Restaura­tie belfortto­ren in stroomver­snel­ling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”

  De restauratie van de Ieperse belforttoren is een jaar bezig en nadert haar eindpunt. Eind oktober krijgt de toren haar spits terug en daarna gaat Margriet de draak weer op haar staak. In de loop van februari zou de toren opnieuw in volle glorie moeten schitteren. Ondertussen organiseert de stad tijdens het openwerfweekend nog een bezoekmoment. “Het wordt een unieke, leerrijke en vooral onvergetelijke ervaring op grote hoogte.”
 2. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
  Ieper

  Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

  Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.