Marie-Christine Debruyne (67) en Jean-Paul Castelein (68) van damesboetiek Couture Novelty.
Volledig scherm
Marie-Christine Debruyne (67) en Jean-Paul Castelein (68) van damesboetiek Couture Novelty. © Maxime Petit

Na meer dan 45 jaar valt eind dit jaar het doek over Couture Novelty: “Onze beste klanten belden we allemaal op, wat enorm werd geapprecieerd”

WERVIKNa meer dan 45 jaar komt er een einde aan dameskledingzaak Couture Novelty in de Duivenstraat in Wervik. Marie-Christine Debruyne (67) en Jean-Paul Castelein (68) stoppen eind dit jaar. “We hebben met hart en ziel gewerkt om de klanten altijd eigentijdse en kwalitatieve damesmode aan te bieden”, klinkt het. “Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons leven en willen we vooral nog meer tijd maken om te genieten.”

 1. Ereschepen Eric Leyn (71) is na een slepende ziekte overleden: “Hij was een diplomaat tot en met, de man van het volk en van het compromis”
  PREMIUM
  WERVIK

  Ereschepen Eric Leyn (71) is na een slepende ziekte overleden: “Hij was een diplomaat tot en met, de man van het volk en van het compromis”

  Ereschepen Eric Leyn (71) uit Wervik heeft de strijd tegen een slepende ziekte verloren. Hij overleed dinsdag in het AZ Delta Menen. Leyn was van begin 1995 tot eind 2000 schepen van Sport, Jeugd en Feestelijkheden. Maar hij was vooral een man met meerdere passies. Zo zetelde hij zes jaar als voorzitter van de stedelijke sportraad, en was zeventien jaar actief als secretaris van autoclub Scuderia Vervica.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.