Sofie Lemaire wil ‘Meer vrouw op straat’ en lanceerde in februari haar campagne.
Volledig scherm
Sofie Lemaire wil ‘Meer vrouw op straat’ en lanceerde in februari haar campagne. © Canvas

N-VA wil meer vrouwelijke straatnamen in Wervik

Als het van de oppositiepartij N-VA afhangt, komen er in Wervik meer vrouwelijke straatnamen. “In Wervik zijn er 208 straten waarvan er zesentwintig verwijzen naar een man”, weet Sanne Vantomme. “In amper drie straten wordt verwezen naar een vrouw: Magdalenastraat, Vrouwstraat en Grauwe Zusterstraat. Dat kan beter. Voorwaarde is wel dat de vrouwelijke namen cultuurhistorisch waardevol zijn.”

 1. Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundigen beschermen”
  Kortrijk

  Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundi­gen beschermen”

  In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk krijgen bezoekers voortaan eerst de vraag of ze een sneltest willen ondergaan. “Het is het minste wat we kunnen doen, om bewoners en zorgkundigen te beschermen”, zegt Stephie Seynaeve (51), die bijna dagelijks haar mama bezoekt in WZC Sint-Jozef. “We kunnen geen enkele bezoeker verplichten tot zo’n sneltest, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).
 2. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

  Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

  Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.