Ronny Rigole.
Volledig scherm
Ronny Rigole. © RV foto Jurgen Rigole

‘Meester Ronny’ Rigole (70) overleden door coronavirus: “Zonder dit icoon zal het toneel in Kruiseke nooit meer hetzelfde zijn”

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is gewezen leerkracht Ronny Rigole (70) uit Kruiseke overleden door het coronavirus. Hij was een volksmens en speelde elk jaar een van de hoofdrollen bij De Kruiseikse Toneelvrienden. “Het toneel in Kruiseke zal nooit meer hetzelfde zijn, het verliest zijn icoon”, zegt zijn zoon Jurgen. “De mensen kwamen van heinde en verre om mijn vader aan het werk te zien. Hij wuifde het altijd weg, maar hij is de reden dat het toneel in Kruiseke zo succesvol is.”

 1. Ook politiek steunt de horeca: schepen Vandendriessche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway
  Kortrijk

  Ook politiek steunt de horeca: schepen Vanden­dries­sche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway

  Schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) steunt de horeca in Kortrijk door voortaan élke dag takeaway te bestellen, zeker vier weken lang. “Ik heb een deal met mijn vriendin, met de belofte om vaak voor gezonde gerechten te kiezen”, knipoogt de Heulenaar. Wie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. Wie zijn takeaway met heerlijke gerechten in heel onze regio in de kijker wil stellen, wacht niet langer en doe het nu. Zo werd er via HLN al bijna 200.000 keer naar takeaway in de buurt gezocht.
 2. Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboete, omdat ze samen broodje eten: “Geldklopperij, er los over”
  Kortrijk

  Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboe­te, omdat ze samen broodje eten: “Geldklop­pe­rij, er los over”

  Vijf studenten hebben recent een boete van samen 1.250 euro gekregen, omdat ze op de Grote Markt in Kortrijk samen een broodje aan het eten waren op een bankje. Ze gingen licht in de fout, omdat een coronamaatregel stelt dat enkel een samenscholing van maximaal vier mensen mag. “Dit gaat niet meer over preventie of over de strijd tegen corona, dit is pure geldklopperij”, stelt een ouder. “De politie beboet voortaan overal meteen, niet enkel in Kortrijk”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe.