Ronny Rigole.
Volledig scherm
Ronny Rigole. © RV foto Jurgen Rigole

‘Meester Ronny’ Rigole (70) overleden door coronavirus: “Zonder dit icoon zal het toneel in Kruiseke nooit meer hetzelfde zijn”

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is gewezen leerkracht Ronny Rigole (70) uit Kruiseke overleden door het coronavirus. Hij was een volksmens en speelde elk jaar een van de hoofdrollen bij De Kruiseikse Toneelvrienden. “Het toneel in Kruiseke zal nooit meer hetzelfde zijn, het verliest zijn icoon”, zegt zijn zoon Jurgen. “De mensen kwamen van heinde en verre om mijn vader aan het werk te zien. Hij wuifde het altijd weg, maar hij is de reden dat het toneel in Kruiseke zo succesvol is.”

 1. Vrienden eren ‘Lete’ met kersttrui-verkoop voor initiatieven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”
  Kortrijk

  Vrienden eren ‘Lete’ met kerst­trui-ver­koop voor initiatie­ven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”

  “We laten hem nog niet gaan. We willen eerst iets terugdoen”, zeggen enkele vrienden van Leander ‘Lete’ Cannaert (29). Lete stapte op 3 oktober uit het leven. Zijn vrienden richten nu een vzw op om initiatieven rond preventie van zelfdoding financieel te steunen. Ze zijn met de verkoop van kersttruien en T-shirts gestart. “In naam van Lete, want het was zijn idee. Hij was het beu om in lelijke kersttruien rond te lopen en wilde een eigen collectie. Zijn droom komt nu toch uit.”
 2. Vuilniswagen verliest olie in Heulse woonwijk
  Heule

  Vuilniswa­gen verliest olie in Heulse woonwijk

  In de Emiel Hullebroecklaan in Heule schoot maandagvoormiddag plots een hydraulische leiding los van een vuilniswagen. Daardoor belandde een flinke voorraad olie op de weg en in de goot, op een oppervlakte van ongeveer tien vierkante meter. De vuilniswagen moest worden opgehaald en nadien werd geprobeerd om de hydraulische olie op te ruimen. Dat bleek een lastiger karwei dan gedacht en dus werd uiteindelijk ook nog de brandweer gebeld. Die spoot met een neutraliserende substantie het wegdek weer proper.
 3. Zoon komt met afdruk van strijkijzer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld
  PREMIUM
  Moorslede

  Zoon komt met afdruk van strijkij­zer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld

  “Waarom ik de dokter niet heb geraadpleegd? Dat weet ik niet meer.” Zo verklaarde S. M. (34) uit Moorslede in de rechtbank, waar ze zich samen met haar toenmalige partner M. B. (41) moest verantwoorden voor het jarenlang mishandelen van hun zes kinderen. De feiten kwamen aan het licht nadat één van de zonen met een afdruk van een strijkijzer op zijn rug op school kwam.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?