Ronny Rigole.
Volledig scherm
Ronny Rigole. © RV foto Jurgen Rigole

‘Meester Ronny’ Rigole (70) overleden door coronavirus: “Zonder dit icoon zal het toneel in Kruiseke nooit meer hetzelfde zijn”

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is gewezen leerkracht Ronny Rigole (70) uit Kruiseke overleden door het coronavirus. Hij was een volksmens en speelde elk jaar een van de hoofdrollen bij De Kruiseikse Toneelvrienden. “Het toneel in Kruiseke zal nooit meer hetzelfde zijn, het verliest zijn icoon”, zegt zijn zoon Jurgen. “De mensen kwamen van heinde en verre om mijn vader aan het werk te zien. Hij wuifde het altijd weg, maar hij is de reden dat het toneel in Kruiseke zo succesvol is.”

 1. Schepen en voortrekker van kanaalvernieuwing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”
  Kortrijk

  Schepen en voortrek­ker van kanaalver­nieu­wing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouw­baar”

  Het politiek gekibbel over het al dan niet vernieuwen van het kanaal wint aan intensiteit. Dat sp.a de handen van het dossier aftrekt, vindt Kortrijks schepen Wout Maddens (Team Burgemeester-Open Vld), co-voorzitter van de stuurgroep kanaal Bossuit-Kortrijk (KBK), onbegrijpelijk. “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”, aldus Maddens. Ook Voka West-Vlaanderen is geschokt over de houding van sp.a. Groen schaart zich dan weer achter sp.a.
 1. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets

 2. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur